Inspecţia Muncii a declanşat Campania naţională de control în industria minieră

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a demarat vineri campania de control privind respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi protecţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă diviziunile CAEN 05, 07, 08, potrivit Agerpres.

27 Ianuarie 2023, 20:11 Știrile TVR |
Inspectia Muncii

Campania de control este coordonată de inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, şi se desfăşoară până pe 27 februarie 2023 în toate judeţele în care există întreprinderi (mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt), care efectuează activităţi de extracţie în sectorul de activitate minieră.

Inspectorii de muncă vor controla toate exploatările miniere existente pe teritoriul fiecărui judeţ.

„Având în vedere dispoziţia dată de prim-ministrul Guvernului României, dl. Nicolae Ciucă, în şedinţa de Guvern din data de 26.01.2023, începând cu data de 27.01.2023, în toate unităţile care desfăşoară activităţi economice încadrate în codurile CAEN: 05, 07 şi 08 se desfăşoară activităţi de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. (...) Totodată, această acţiune este motivată şi de evenimentele care au avut loc în ultima perioadă, având drept consecinţă creşterea numărului de accidente de muncă", a declarat Dantes Nicolae Bratu.

Acesta a subliniat că, din cauza riscurilor specifice acestei activităţi, se impune intensificarea acţiunilor de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi a modului în care angajatorii realizează, în industria extractivă, măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă.

„Considerăm că este necesară atât o instruire adecvată, precum şi o monitorizare permanentă, astfel încât caracterul preventiv al activităţii de inspecţie să permită o îmbunătăţire a securităţii şi sănătăţii la locul de muncă", a punctat inspectorul general de stat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI