Verificări la Spitalul ”Marie Curie”. Medicul Cârstoveanu atrage atenția că zeci de copii sunt în pericol din cauza lipsei fondurilor. Reprezentanții spitalului nu susțin poziția medicului

Spitalul Marie Curie
Spitalul Marie Curie
14 octombrie 2020, 11:52

ACTUALIZARE Secţia de Terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului ”Marie Curie” este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele, au precizat reprezentanţii spitalului într-un comunicat transmis miercuri, potrivit Agerpres.

„Referitor la informaţiile prezentate în spaţiul public de către domnul dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef de secţie TINN (terapie intensivă nou-născuţi) şi coordonator al Programului TINN din cadrul spitalului MS Curie, precizăm următoarele: poziţia exprimată de doctorul Cîrstoveanu este personală şi nu angajează conducerea Spitalului MS Curie. Cei 30 de nou-născuţi decedaţi de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cîrstoveanu, nu au fost internaţi în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de aşteptare conform afirmaţiilor dr. Cîrstoveanu. Secţia condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelenţă în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele”, afirmă sursa citată.

Reprezentanţii spitalului fac precizări legate şi de finanţarea acordată programului TINN.

”În legătură cu finanţarea acordată programului TINN de către Ministerul Sănătăţii, precizăm că sumele alocate până azi însumează 1,3 milioane lei; în cursul zilei de azi s-au mai primit 800.000 lei”, menţionează reprezentanţii unităţii medicale.

Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii au început miercuri o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secţia ATI.

„Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor începe astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul unităţii sanitare Marie Curie, inclusiv la nivelul ATI”, a spus Oana Grigore, potrivit Agerpres

În urmă cu câteva zile, au apărut informații în presă care semnalau faptul că secţia de ATI nou născuţi a rămas fără fonduri de mai bine de o lună.

Medicul Cătălin Cârstoveanu a declarat, la Digi24, că situația la ATI nou născuți este dramatică și că, din cauza problemelor financiare, în ultimul an, și-au pierdut viața 30 de copii, care ar fi putut avea șanse de supraviețuire. El a subliniat că nu mai sunt fonduri și, în următoarele luni, zeci de copii sunt în pericol dacă nu se alocă bani pentru tratamente și operații.

Potrivit Mediafax, medicul Cătălin Cârstoveanu a transmis, în septembrie, Ministerului Sănătății un memoriu în care atrăgea atenția că  banii destinați funcționării secției ATI nou născuți, mai ajung doar pentru o lună.

La Marie Curie este una dintre cele mai mari secții de reanimare neonatală din țară, unde ajung bebeluși care trebuie operați, cu afecțiuni cardiace și neurologice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă