Inspecția Judiciară l-a trimis pe procurorul din cazul Caracal la judecata CSM

CSM
CSM
2 octombrie 2019, 10:28

Inspecţia Judiciară anunță că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Popescu Cristian Ovidiu – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară.

„Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6.00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei”, informează Inspecția Judiciară, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea flagrantului în care se afla Gheorghe Dincă, mai ales deoarece către el se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112. 

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului. 

„Menţionăm că exercitarea acţiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinară şi nu constată definitiv vinovăţia magistraţilor cercetaţi disciplină”, mai arată sursa citată.

Ovidiu Popescu este, în prezent, suspendat din funcție, în urma deciziei Secției pentru procurori a CSM

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite