Inspecții pe șantierele stadioanelor. Autoritățile spun că noile arene din Ghencea și Giulești vor fi gata la anul

19 martie 2019, 17:42

Prima vizită a fost pe șantierul din Ghencea. Pe locul vechiului stadion, demolat la sfârșitul anul trecut, va fi ridicat altul cu peste 30 de mii de locuri. Va costa 65 de milioane de euro.

Cristian Erbașu, constructor: „Suntem acum cam la 7-8% din lucrare, după o lună și zece zile”.

Lucrările de pe Ghencea sunt avansate, în comparație cu cele de pe Stadionul Rapid.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: „În acest moment, la demolarea Stadionului Rapid lucrează 50 de muncitori cu 20 de utilaje. Aici va fi construit un alt stadion, cu o capacitate de 14.000 de locuri, investiția fiind de 29 de milioane de euro”.

Tot pentru Europeanul de Fotbal de la anul va fi reabilitat și modernizat și stadionul „Arcul de Triumf”, cu 24 de milioane de euro. Autoritățile dau asigurări că toate vor fi gata la timp.

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale: „Ceea ce ne-am asumat și este nevoie ca echipele să se antreneze va fi finalizat în mai 2020. Voi urmări zilnic stadiul lucrărilor”.

Tot până la anul, pentru suporterii care vor veni în România, ar trebui să fie gata și linia feroviară care să lege Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni. Deocamdată, au fost alocați bani doar pentru studii de fezabilitate.

Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului pentru organizarea Euro 2020: „Important este să se înceapă odată, pentru că cel mai greu lucru la noi este până se încep lucrările”.

Mulți bucureșteni nu cred însă că autoritățile vor construi două stadioane noi până la anul.

Inițial a fost inclusă în proiectul Euro 2020 și reabilitarea Stadionului Dinamo. Din cauza unor motive juridice privind amplasamentul, proiectul a fost abandonat. Există, însă, variante de rezervă la Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă