Inspecție pentru 15 kilometri de autostradă. Porțiunea din A3, Tîrgu Mureș-Iernut, se va deschide până la finalul anului

27 noiembrie 2018, 14:00

Neobosit în ultimele zile de mandat, Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor a ajuns pe șantierul tronsonului de autostradă dintre Tîrgu Mureș și Iernut. Cei 15 kilometri de șosea sunt încă în lucru. Iar ministrul a tras concluziile mai mult din foi, decât din ceea ce a văzut.

Lucian Șova: În documente, așa cum le-am primit, ceea ce se întâmplă pe aceste segmente de stradă mi se pare încurajator. Aș spune că în câteva săptămâni ținând cont de faptul că procedurile de prerecepție au fost inițiate se va circula pe acești kilometri de autostradă.

Nici lotul dintre Tîrgu Mureș și Iernut și nici cel dintre Ungheni și Ogra nu sunt legate de restul Autostrăzii Transilvania. Motivul: lucrările în capetele lor nu au început, pentru că nicio firmă nu s-a înscris la licitație.

Birocrația a întârziat mult lucrările. O spune chiar reprezentantul uneia dintre firmele care au reușit să termine la timp lucrările de care s-au ocupat.

Până când vor fi asfaltate și celelalte tronsoane, singura legătură între segmentul nou terminat și restul autostrăzii rămâne Drumul Național 15.

Bilanțul la final de an va aduce în plus doar 60 de kilometri noi de autostradă, față de 100, cât ar fi trebuit să fie terminați în anul Centenarului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă