Insecticid periculos descoperit în ouă. Inspectorii veterinari au confirmat prezența Fipronilului la o fermă din Olt

Este alertă în Olt, după ce inspectorii sanitar-veterinari au confirmat prezența Fipronilului la ouăle dintr-o fermă avicolă din Scornicești. Insecticidul este o substanță extrem de periculoasă. Studiile arată că, în contact cu suprafaţa pielii omului, mai puţin de 1% din această substanţă trece în sistem. Mai grav este că analizele făcute la ferma din Olt au arătat și depășiri ale concentrației de până la 10 ori.

23 Ianuarie 2019, 22:19 (actualizat 23 Ianuarie 2019, 22:24) |
Insecticid periculos descoperit în ouă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cazul din Olt este al doilea caz de contaminare, după cel din Teleorman de la începutul lunii. Mai multe informații ne spune Oana Danciu, de la TVR Craiova:

Ferma din Olt aparține aceleiași societăti din Teleorman unde s-a identificat la începutul anului prezența insecticidului interzis. Ferma de păsări din Scorniceşti a comercializat în ultima perioadă aproape 300.000 de ouă în mai multe județe din țară și în municipiul București. Alte peste 560.000 de bucăți de ouă au fost sechestrate la sediul fermei.

Pe piață, au mai fost găsite și retrase doar 20% din ouăle ajunse pe rafturi. Potrivit buletinelor de analiză, concentrația de Fipronil descoperită la unele probe a fost extrem de mare.

Societatea a fost amendată și i s-a interzis comercializarea ouălor. Autoritățile continuă controalele la agenții economici care s-au aprovizionat cu ouă de la ferma în cauză în perioada 4-18 ianuarie. Fipronilul este un insecticid folosit pentru dezinsecția fermelor și este interzis în Uniunea Europeană. Prezența lui în alimentele consumate poate provoca tulburări neurologice grave.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI