INS: Producţia industrială a crescut în primul trimestru cu 2,9%

Institutul Național de Statistică - INS
Institutul Național de Statistică - INS
12 mai 2021, 09:54

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 3,3%, ca efect al creşterilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+9%) şi industria prelucrătoare (+2,9%). Industria extractivă a scăzut cu 13%.

În luna martie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 13%, ca urmare a majorărilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare şi industria extractivă (+14,3% fiecare) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,9%).

Ca serie ajustată, producţia industrială a fost mai mare cu 0,7% faţă de luna precedentă. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 4,1%, respectiv cu 2,6%, în timp ce industria prelucrătoare a scăzut cu 0,6%.

Raportat la aceeaşi lună din 2020, în martie acest an producţia industrială (serie brută) s-a majorat cu 13,4%, ca efect al creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria prelucrătoare (+14,6% fiecare). Industria extractivă a scăzut cu 7,7%.

Producţia industrială, serie ajustată, a fost mai mare cu 13,1%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+13,6%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,4%). Industria extractivă a scăzut cu 8,2%.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă