INS | Managerii estimează o creştere a activităţilor din construcţii, comerţ cu amănuntul şi servicii, în următoarele trei luni

Sectoarele construcţii, comerţ cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere a activităţii, în următoarele trei luni, în timp ce numărul de salariaţi în aceleaşi domenii va consemna o majorare moderată, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

28 Iunie 2021, 10:13 (actualizat 28 Iunie 2021, 10:23) |
Institutul Național de Statistică - INS / FOTO: Autor: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Conform datelor oficiale, în industria prelucrătoare, ancheta de conjunctură din luna iunie 2021 relevă faptul că managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%). În această marjă, activitatea de fabricare a băuturilor va înregistra creştere accentuată (sold conjunctural +66%), iar referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, cu un sold conjunctural de +1% pe total industrie prelucrătoare.

În cazul preţurilor, pe acest segment se prognozează un sold conjunctural de plus 18%, în următoarele trei luni.

În construcţii, estimările arată o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +25%), respectiv un sold conjunctural de plus 10% la numărul de salariaţi. În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere a acestora (sold conjunctural +36%).

Potrivit sursei citate, în sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +22%), un volum al comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale în trend crescător (sold conjunctural +14%), respectiv o majorare moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

De asemenea, managerii societăţilor comerciale sunt de părere că preţurile de vânzare cu amănuntul vor consemna un sold conjunctural de plus 28%.

Estimările din luna iunie 2021 evidenţiază că, pe segmentul cererii de servicii (cifra de afaceri), se va înregistra o creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +17%). Totodată, la numărul de salariaţi va exista un sold conjunctural pozitiv (+7%).

Estimările managerilor arată că preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +9%).

 

 

sursa agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI