INS | Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 0,5% în primele două luni

Institutul Național de Statistică - INS
Institutul Național de Statistică - INS
14 aprilie 2021, 09:55

INS menţionează că această evoluţie a avut loc ca urmare a scăderii industriei prelucrătoare (-0,6%). Industria extractivă a crescut cu 2,1%.

Pe marile grupe industriale, scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-27,1%) şi industria bunurilor de uz curent (-5,0%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,2%), industria bunurilor intermediare (+5,4%) şi industria bunurilor de capital (+0,7%).

Cifra de afaceri din industrie în februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe total cu 5,8% datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+6,5%) şi în industria prelucrătoare (+5,8%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,6%), industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+6,5%) şi industria bunurilor de capital (+5,3%). Industria energetică a scăzut cu 13,4%.

De asemenea, cifra de afaceri din industrie în luna februarie 2021, faţă de luna februarie 2020, a scăzut pe ansamblu cu 0,4%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-0,6%). Industria extractivă a crescut cu 8,4%.

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria energetică (-27,5%) şi industria bunurilor de uz curent (-3,7%). Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,0%) şi industria bunurilor intermediare (+5,2%). Industria bunurilor de capital a rămas la acelaşi nivel.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora