Înregistrări inedite cu Regele Mihai. Jurământul de credință față de Regele Carol al-II-lea și elev la ora de matematică

5 decembrie 2018, 09:19

Imagini care ni-l înfățișează pe Regele Mihai când a devenit prima dată rege. Era doar un copil de 6 ani.

Câțiva ani mai târziu, sublocotentul Mihai îi jura credință tatălui său.

Școala a fost un moment special în viața Regelui Mihai. A fost coleg la școala de la Palat cu băieți de toate etniile și din toate clasele sociale.

Lecțiile istoriei au fost însă mult mai dure decât cele de la școală. În vâltoarea războiului a avut întâlniri care l-au marcat, cum ar fi cele cu Hitler sau cu Mussolini.

Mulți ani, mai târziu, după exil, Regele Mihai a avut parte de alte momente speciale. În zilele revoluției i-a încurajat pe români din străinătate.

În 1992, un post francez de televiziune îi dedică o emisiune în care a fost aplaudat la scenă deschisă și primea un mesaj special.

S-a întors cu greu acasă, dar încet-încet, vremurile s-au schimbat.

Unul din ultimele momente speciale petrecute în România a fost celebrarea nunții de diamant. A fost un spectacol extraordinar la Ateneu și o recepție cu prieteni de la alte Case Regale cum nu se mai făcuse de multă vreme în Romania.

În unul dintre interviurile acordate Televiziunii Române, Regele Mihai își spunea unul din principiile care i-au călăuzit viața: „Să ai respect față de oameni”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite