Înregistrări cu șefa interimară a DNA, Anca Jurma. Procurorul general a cerut o verificare în acest caz

19 decembrie 2018, 22:13

În presă au apărut înregistrări cu şefa DNA Anca Jurma, discutând cu un alt procuror, Florentina Mirică. Cele două vorbesc despre starea de demobilizare generală din DNA şi despre faptul că procurorii anticorupţie nu mai fac nimic.

 

„MIRICĂ: Cam asta se înțelege, că nu trebuie să ne asumăm niciun risc, că trebuie să diminuăm stocul.

JURMA: Cu clasări?

MIRICĂ: Cu clasări!

JURMA: Ei! Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!

MIRICĂ: Într-adevăr, e o bârfotecă de-astea perpetuă și nu pune nimeni osul la treabă”

 

Şefa interimară a DNA, Anca Jurma, a declarat azi prin intermediul unui comunicat de presă că dezaprobă faptul că a fost înregistrată de fosta ei colegă, Florentina Mirică. Jurma spune că dacă ar fi ştiut că discuţia devine publică, nu ar fi folosit astfel de termeni. Ministrul Justiției a comentat că e regretabil ce se întâmplă la DNA.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Dar e bine, pe de altă parte, faptul că aflăm şi noi care era starea de spirit, de lucru, în cadrul acestei structuri”.

Procurorul general a dispus măsuri privind incidentul de securitate.

Augustin Lazăr: „Să vedem care este adevărul în legătură cu acestea, dacă într-adevăr a existat o înregistrare şi care este conţinutul ei”.

DNA este condusă de un procuror şef interimar din vară, când fosta şefă Laura Codruţa Kovesi a fost revocată de Klaus Iohannis, după decizia CCR care nu i-a dat președintelui de ales.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite