Înotătorul David Popovici a fost votat cel mai bun tânăr sportiv din Europa pentru sporturile de vară. A primit Premiul Piotr Nurowski

David Popovici
David Popovici
25 noiembrie 2021, 22:08

Este primul sportiv român care a primit acest titlu.

David Popovici a fost votat de cele 50 de comitete olimpice naţionale din Europa și a fost susținut de preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

David Popovici are 17 ani și a câştigat în 2021 o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt (25 metri), trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi a obţinut un loc 4 la JO 2020 de la Tokyo, în proba de 100 m liber.

După David Popovici s-au clasat Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

David Popovici a primit o bursă de formare de 15.000 de euro, locul al doilea fiind recompensat cu 8.000 de euro, iar al treilea cu 5.000 de euro, iar ceilalţi doi sportivi nominalizaţi primesc câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta a fost a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite