Ivan Patzaichin, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. Sute de români au venit la cimitir pentru a-și lua rămas bun de la marele sportiv

România s-a despărţit astăzi pentru totdeauna de marele campion olimpic Ivan Patzaichin. Şi a făcut-o în lacrimi, cu gândul la decenţa şi modestia sportivului care a devenit legendă, cu bunătate în glas şi în priviri. Chiar dacă în urmă cu mai bine de 30 de ani a reuşit să învingă cu pagaia ruptă şi a scris istorie, Ivan Patzaichin a pierdut lupta cu o boală incurabilă, iar după luni de suferinţă a plecat pentru totdeauna din lumea pe care a iubit-o atât de mult. Lăsându-ne pe noi toţi mai săraci.

07 Septembrie 2021, 09:56 (actualizat 07 Septembrie 2021, 19:46) |

 

Cu lacrimi în ochi și cu gândul că sufletul lui Ivan și-a găsit liniștea, familia și prietenii s-au rugat într-una din sălile de la clubul Dinamo unde a avut loc slujba religioasă.
În clipa grea a despărțirii, Ivan nu a fost singur. Marele sportiv a trecut printr-o lungă suferință, de care au știut însă doar cei apropiați.
Sportivul care a adunat laurii olimpici și a strălucit de atâtea ori a rămas toată viața un băiat modest din Mila23, un sat pierdut din Delta Dunării pe care l-a făcut celebru odată ce și-a împlinit visul.
A fost decorat de administrația prezidențială și de Regele Mihai.
Astăzi la clubul sportiv Dinamo a venit și Principele Radu să îi aduc un ultim omagiu.
La Olimpiada din 1984, Ecaterina Szabo și Ivan Patzachin au luptat umăr la umăr pentru România. Ea la gimanstică, el la caiac, și de atunci au rămas prieteni pe viață. Marea gimnastă spune că nu își poate imagina că nu o să îl mai vadă odată urcând în barca de caiac.
Ziua despărțirii a fost extrem de dureroasă pentru soția și fiica marelui campion care au fost copleșite de durere. După slujba de la Clubul Dinamo și momentul de reculgere ținut în prezența gărzii de onoare, cortegiul a pornit spre Cimitirul Bellu.

 

 

În cei 17 ani dedicaţi sportului de performanţă a câştigat Ivan Patzachin a câștigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice. A fost prezent la cinci ediții și adus acasă șapte medalii.

Ivan Patzaichin își va găsi liniștea în Cimitirul Bellu unde a fost înmormântat cu onoruri militare.

Dumnezeu să îl odihnească în pace...

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI