INML, în cazul bebelușului din Suceava mort după ce a fost botezat: Copilul a murit înecat. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va contesta concluziile raportului

26 ianuarie 2023, 19:20

Pe 31 ianuarie 2021, Iustin, în vârstă de o lună și 16 zile, a fost botezat la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din cartierul sucevean Zamca. După ce a fost scufundat în apă, copilul s-a oprit din plâns și a intrat în stop respirator. Bebelușul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat în ATI, dar a murit în acea noapte.

La trei luni de la moartea micuţului, medicii legiști suceveni au emis un raport care susțineau că bebelușul ar fi murit din cauza unei pneumonii interstiţiale, dar părinții au contestat expertiza la București. Astăzi, legiștii de la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici din București au emis rezultatul care arată că micuțul a avut parte de o moarte violentă, din cauza insuficienței cardio-respiratorii acute prin aspirarea lichidului în căile respiratorii. Altfel spus, a murit înecat.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a reacţionat la publicarea raportului IML Bucureşti, printr-un comunicat în care susține că „o contestaţie a raportului este un demers firesc”, având în vedere că „este contradictoriu cu cel de la Suceava”. În comunicatul Arhiespiscopiei se mai arată că ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui Alexandru Mazarache, cel care a săvârşit slujba de botez a bebeluşului în cauză, nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite