Inima unei fetițe de 8 ani, transplantată unui băiețel cu insuficiență cardiacă. Este al doilea transplant pediatric de cord din România

5 decembrie 2018, 16:49

Le mulțumesc părinților că au avut curajul și puterea să facă acest lucru.”

Un mesaj din suflet, de la mama unui copil care a primit o șansă la viață. Băiațelul ei a fost operat noaptea trecută la Târgu Mureș. I-a fost transplantată inima unei fetițe de 8 ani din Oradea care a intrat în moarte cerebrală.

Traversase în fugă strada și a fost lovită de o mașină. Medicii nu au mai putut-o salva.

Părinții au acceptat ca inima și plămânii fetiței să salveze viețile altor copii. Inima a fost transportată de urgență la Târgu Mureș.

Intervenția a fost făcută aseară la Institutul de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant și a durat cinci ore și jumătate.

Denis, băiețelul de 10 ani care a primit inima, avea insuficiență cardiacă de când era foarte mic. A stat mult prin spitale, iar de trei ani era pe lista de așteptare pentru transplant.

Mai fusese programat pentru o intervenție, dar părinții copilului-donator s-au răzgândit în ultima clipa și nu au mai vrut să îi cedeze organele.

Acum, Denis se simte bine.

Prelevarea și apoi intervenția de la Târgu Mureș au avut loc în timp record.

Este al doilea caz de transplant de inimă la copil din acest an, în România.

Primul a fost în iulie, când donatorul a fost tot un copil, victimă a unui accident rutier. Plămânii fetiței au fost prelevaţi tot pentru transplant, de o echipă de chirurgi din Viena și au ajuns la spitalul AKH.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite