Inițiativă legislativă pentru sport în curtea școlii chiar și după ore. Profesor de sport: “Eram bucuros să văd curtea plină de elevi, se preocupau de mișcare”

24 mai 2021, 17:57

După terminarea orelor, terenurile de sport ale școlilor rămân închise limitându-se extrem de mult accesul copiilor la mișcare în condițiile în care nici în parcuri nu sunt amenajate suficiente ternuri pentru sporturi individuale sau în echipă.

Ion Dobre, profesor de sport: “În momentul în care întrebați un profesor, categoric de acord. Eram bucuros să văd curtea plină de elevi, se preocupau de mișcare”.

Lucrurile s-ar putea schimba astfel încât copiilor să nu le mai fie refuzat accesul la mișcare într-un spațiu potrivit, destinat exact lor. O lege ar putea veni în curând în sprijinul lor.

Tudor Pop, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților:Din păcate, astăzi spatele blocului este o imensă parcare, iar curtea școlii este încuiată. Sunt situații în care uneori copiii reușesc să evite lacătul. Reacțiile autorităților sunt deprimante, că nu pot să spun altfel”.

Folosirea dotărilor școlilor și în afara orelor nu este văzută cu ochi buni peste tot de autoritățile locale. În București, doar 2 sectoare au decis deschiderea terenurilor, iar în țară o măsură similară am regăsit-o la Brașov și Buzău.

Un exemplu de „așa nu” am avut acum câteva luni, când mai mulți tineri din Constanța au fost amendați pentru că au intrat pe terenul de sport după ore.

Dacă inițiativa va fi votata în Parlament, aceasta se va aplica în cazul unităților de învățământ, cluburilor sportive școlare și a celor universitare. Administratorii vor stabili normele, dar și o eventuală plată. Acces vor avea atât copiii cât și adulții.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite