INHGA: Debitul Dunării va ajunge la 2.300 mc/s, la finele săptămânii viitoare

Debit Dunare
Debit Dunare
4 septembrie 2022, 16:03

Cu toate acestea, rămâne sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s), arată prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până în data de 10 septembrie 2022.

„Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele două zile ale intervalului până la valoarea de 2.500 mc/s, staţionar în următoarele două zile, apoi în scădere până la valoarea de 2.300 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând partea a doua a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia – Olteniţa”, potrivit prognozei INHGA.

În perioada 4 – 10 septembrie, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare în primele cinci zile ale intervalului de prognoză şi unele râuri mici din zonele montane pe care se vor produce uşoare creşteri de debite datorită precipitaţiilor, slab cantitativ, prognozate, pe toată perioada intervalului de prognoză.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite