INHGA | Cod portocaliu de inundaţii în zona de litoral aferentă oraşelor Tuzla şi Eforie, în orele următoare; Cod galben de viituri pe râurile mici din judeţul Constanţa, până la ora 14:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe parcursul următoarelor ore în două bazine hidrografice şi în zona oraşelor Tuzla şi Eforie.

29 Mai 2021, 09:50 (actualizat 29 Mai 2021, 10:10) Știrile TVR |
Inundații

Potrivit hidrologilor, până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Biruinţa, Valea Urlichioaia şi zona de litoral aferentă Unităţilor Administrativ-Teritoriale (UAT) Tuzla şi Eforie (judeţul Constanţa).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în zona de litoral aferentă UAT-urilor Tuzla şi Eforie.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa.

 

Cod galben de viituri pe râurile mici din judeţul Constanţa, până la ora 14:00


Hidrologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor atenţie, ce vizează râurile mici din judeţul Constanţa.


Astfel, până la ora 14:00, pe cursurile de apă avertizate se vor înregistra viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), fenomenele hidrologice periculoase prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din nordul judeţului Constanţa.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa.

 

 

 

sursa agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI