Îngrijorare în Republica Moldova după declaraţia oficialului rus, potrivit căruia după Donbas si sudul Ucrainei urmează Transnistria

Transnistria
Transnistria
22 aprilie 2022, 20:19

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat, astăzi, pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, căruia „i-a fost exprimată îngrijorarea profundă față de afirmațiile făcute de oficialul rus”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Reacţia vine după ce generalul Rustam Minnekaiev, comandantul adjunct al districtului militar central al Moscovei a declarat că Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei.

„MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional. Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toți actorii internaționali, inclusiv de către Federația Rusă”, mai arată comunicatul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite