Îngrijorare în diaspora. Românii fără acte în regulă vor pleca din Marea Britanie

14 martie 2017, 08:40

„Pe drumul spre Brexit. Legea privind Brexitul aşteaptă aprobarea Reginei”

„Cei care au un statut de rezident permanent – având peste cinci ani de când este stabilit în Marea Britanie – nu prea au mare linişte nici ei. Dar ceilalţi, care nu au acte, nu au nicio siguranţă. Mulţi se vor întoarce acasă sau în ţările din care au venit. Pentru că, în special, în ultimul an, în ultimii doi ani, au venit masiv din toată diaspora în Marea Britanie. Acum se aşteaptă o reîntoarcere a celor mulţi care nu au un statut legal”, a explicat pentru TVR, Mirel Prisacaru, român din Londra, membru al Consiliului Românilor de Pretutindeni.

„Deputații britanici autorizează Brexitul, eliminând amendamentele Camerei Lorzilor. Analiza Orei de Ştiri”

Deputații britanici au votat, luni, proiectul de lege ce autorizează guvernul să declanșeze Brexitul, la câteva ore după anunțul premierului scoțian privind intenția de a cere un nou referendum privind independenţa.

Deşi la nivelul societăţii există foarte mult sprijin pentru Brexit, solicitarea unui referendum din partea premierului scoțian Nicola Sturgeon complică lucrurile, a explicat jurnalistul Victor Popa de la Londra. Această cerere plasează Londra între ciocan şi nicovală. Ipoteza desprinderii Scoţiei din Regatul Unit este pentru mulţi votanţi Brexit un preţ prea mare de plătit, a precizat jurnalistul într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

„Efectele Brexit. Aproape 200.000 de polonezi ar urma să părăsească Marea Britanie”.

Legea va intra în vigoare după ce este aprobată de Regină.

Premierul Theresa May a anunţat că până la sfârşitul acestei luni vrea să activeze Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona – care prevede că orice stat se poate retrage din Uniunea Europeană.

„”Carta Albă” a UE după Brexit. Jean-Claude Juncker: A venit timpul să spunem clar ce poate şi ce nu poate Europa”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații