Îngerul din tribună. O microbistă al cărei tată e român i-a salvat viața unui membru din staff-ul tehnic al echipei de hochei Vancouver Canucks

4 ianuarie 2022, 13:12

Nadia Popovici este studentă anul doi la medicină, iar tatăl ei este un emigrant român.

Fata se afla la finalul lunii octombrie la meciul pe care Vancouver Canucks îl disputa cu Seattle Kraken. În timpul partidei a observat o aluniță care părea cancerigenă pe ceafa lui Brian Hamilton.  Melanomul de doi centimetri avea o formă neregulată de culoare roșu-maroniu.

Nadia a vrut să-i atragă atenția și a scris un mesaj pentru el pe telefon pe care l-a arătat la finalul meciului, în timp ce acesta trecea pe lângă ea, informează The New York Times.

E posibil ca alunița de pe ceafa ta să fie canceroasă. Te rog, du-te la un medic!”, era mesajul. Brian l-a văzut și a trecut pe lângă ea mai departe.

Membrul staff-ului tehnic al echipei Vancouver nu era conștient de pericolul în care se afla, dar mesajul i-a ridicat un semn de întrebare și l-a determinat să urmeze sfatul. A mers la un medic care i-a confirmat că alunița e canceroasă și a început imediat un tratament.

Nadia Popovici a primit o bursă de 10 mii de euro pentru studiile medicale, așa i-ar fi mulțumit cele două echipe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite