Infracțiunile de trafic, agresiune sexuală, sclavie și tortură asupra copiilor NU se mai prescriu. Codul Penal a fost modificat

Camera Deputaţilor a adoptat joi un proiect de lege care modifică Codul Penal  astfel încât infracțiunile de trafic și agresiune sexuală asupra copiilor NU se mai prescriu. Proiectul merge la promulgare la Președinte. VEZI AICI MODIFICĂRILE

03 Iunie 2021, 17:52 (actualizat 03 Iunie 2021, 18:00) Știrile TVR |
Combaterea traficului de copii / FOTO: https://www.salvaticopiii.ro/

Potrivit modificării aduse la Codul Penal,  nu se va mai prescrie răspunderea penală a agresorilor în cazul infracţiunilor de sclavie, trafic de persoane, agresiune sexuală, tortură asupra minorilor.

Totodată, se majorează pedeapsa pentru infracţiunea de nedenunţare şi se incriminează nedenunţarea infracţiunilor de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile sau a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale săvârşite faţă de un minor sau care au avut ca urmare moartea unui minor.

Deputații au adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legisltivă care modifică și completează Codul Penal astfel încît se stabiliește caracterul imprescriptibil al răspunderii penale pentru anumite infracţiuni de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile prevăzute la art. 209, 210, 211 şi 213, pentru infracţiunile de agresiune sexuală de la art. 219, tortura de la art. 282.

Camera Deputaţilor este for decizional, iar proiectul de lege merge la promulgare, la Președinție.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN JUSTIŢIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI