Informare meteo de precipitații și ninsori până luni la prânz, pentru toată țara. Cod galben de ploi și ninsori până sâmbătă după-amiază, în zone din 12 județe

Cod galben de ninsori
Cod galben de ninsori
24 februarie 2023, 14:47

Aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde aproape toată țara.

Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1.500 m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Pe toată perioada se vor acumula peste 60-80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 70-80 km/h și va fi viscol. Tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 50-60 km/h.

De vineri, de la ora 20.00, timp de 20 de ore, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1.500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25-40 l/mp. Izolat, acestea vor depăși 50-60 l/mp.

La altitudini mai mari de 1.700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90-100 km/h, și va fi viscol.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării