INFO ETNIC: “Vremea păcii” de la Tuşnad şi Samudaripen. Dezbaterea este duminică, 30 iulie, de la ora 11.00, la TVR INFO

Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici
Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici
28 iulie 2023, 14:48

Duminică, de la ora 11.00, la INFO ETNIC, în direct la TVR INFO, invitații lor vor fi specialiști în respectarea drepturilor omului, sociologi, profesori universitari și oameni politici.

Dacă în vara anului trecut, elementul cel mai intens disputat de presă a fost dat de ideea referitoare la „amestecarea raselor umane”, iată că în acest an tema „unităților teritorial administrative inexistente în România” a iritat deopotrivă, lideri politici din România și de la Bruxelles.

Această temă va fi dezbătută împreună cu prof. Marius Turda, Oxford Brookes University, prof. Sergiu Mişcoiu, Facultatea de Studii Europene, UBB și Foszto Laszlo, sociolog, ISPMN.

Dezbaterea live este duminică, 30 iulie, ora 11.00, la TVR INFO.

În partea a doua a emisiunii, Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici schimbă tema de discuție, aceasta fiind axată pe Ziua națională și europeană de comemorare a Holocaustului împotriva romilor. Pe 2 august etnicii romi din țara noastră, și nu numai, vor onora memoria celor aproximativ 3.000 de romi din lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau căzuți victime regimului nazist. În total, în Europa, circa 500.000 de romi au fost uciși în perioada Holocaustului.

La 17 iunie 2020, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, proiectul de lege pentru instituirea Zilei naţionale de comemorare a Holocaustului împotriva romilor – Samudaripen pentru data de 2 august. Camera Deputaţilor a fost for decizional în cazul acestui proiect, care fusese adoptat de Senat, notează Agerpres.

Invitați în dialog vor fi Cătălin Zamfir Manea, deputat, Partida Romilor “Pro-Europa” și Iulian Paraschiv, președinte, ANR.

Duminică, 30 iulie 2023, de la ora 11.00, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de FaceBook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.

Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO. Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitații lor, cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite