Industria hotelieră, afectată de noul coronavirus

18 martie 2020, 08:27

Vorbim despre impactul pe care coronavirusul îl are asupra economiei, mai exact asupra celor mai afectate domenii.

După cum bine știți, Guvernul a suspendat activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

Deși pare că în această perioada magazinele alimentare prosperă, în schimb domeniul serviciilor pierde cel mai mult. Aici vorbim despre hotelurile care nu mai au clienți, mai ales străini, din cauza restricțiilor.

Ca să vă dați seama ce înseamnă aceste pierderi, un hotel din Cluj recunoscut datorită faptului că oferea loc de cazare invitaților la marile evenimente culturale și sportive din Cluj are în această perioadă pierderi de peste 90%.

Proprietarul hotelului ne-a spus că pur și simplu o parte din angajați nu mai au ce să muncească și este nevoie ca Guvernul să se implice pentru acest sector.

Trebuie să ne gândim și la romanii veniți din străinatate, care s-au specializat în domeniul hotelier și vor căuta locuri de muncă tot în industria ospitalității.

Pentru a înțelege contextul economic am vorbit cu un economist care a spus că este greu de prevăzut ce se va întâmpla în continuare, însă putem duce în discuție perioada unei recesiuni.

Totuși, pe termen scurt domeniul serviciilor va avea cele mai mari pierderi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite