Industria europeană a criptomonedelor îşi intensifică eforturile pentru a influenţa politicile UE

Criptomonede
Criptomonede
19 aprilie 2022, 11:14

La fel ca multe ţări şi jurisdicţii din întreaga lume, Uniunea Europeană încearcă să controleze sectorul criptomonedelor. UE este în faţa SUA şi Marii Britanii în dezvoltarea de reguli pentru sectorul criptomonedelor, evaluat la 2.100 miliarde de dolari.

Potrivit unei scrisori trimise miniştrilor europeni ai Finanţelor în data de 13 aprilie, şi consultată de Reuters, liderii de business din industria criptomonedelor au cerut decidenţilor să se asigure că reglementările lor nu merg dincolo de ceea ce s-a convenit în cadrul Grupului de Acţiune Financiara Internaţională (FATF), care stabileşte standardele pentru combaterea spălării banilor.

Parlamentarii europeni au votat luna trecută în sprijinul unor noi reglementări pentru urmărirea bitcoin şi a altor criptomonede. Aceste reguli, care sunt criticate de platforma americană Coinbase Global Inc, ar cere firmelor de criptomonede să colecteze şi să păstreze informaţii cu privire la cine este implicat în transferuri de monede digitale.

Ca răspuns a votul de luna trecută, un număr de 46 de lideri europeni din industria criptomonedelor susţin în scrisoarea lor că propunerile „vor pune în pericol fiecare proprietar de active digitale” prin faptul că vor conduce la dezvăluirea publică a detaliilor tranzacţiilor şi a adreselor portofelelor electronice. Asta ar afecta confidenţialitatea şi siguranţa deţinătorilor de criptomonede, susţin semnatarii scrisorii.

În paralel, Uniunea Europeană introduce un cadru mai amplu, denumit MiCA, să reglementeze toţi emitenţii şi furnizorii de servicii din UE care au legătură cu activele cripto. Parlamentul European a aprobat recent o variantă preliminară a acestei reglementări, care va fi negociat cu executivul comunitar şi liderii statelor membre.

În scrisoarea consultată de Reuters, liderii europeni din industria cripto cer de asemenea Uniunii Europene să excludă proiectele descentralizate, care includ finanţare descentralizată, de la cerinţele privind înregistrarea ca entităţi legale. De asemenea, liderii de business cer ca anumite „stablecoins” descentralizate să nu fie supuse regulilor MiCA.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite