Îndrumător de weekend: Gaudeamus, filme de călătorie la Hip-Trip Festival și festival de teatru studențesc

Cea de-a 24-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus se desfășoară zilele acestea în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din București, avându-l ca invitat de onoare pe dramaturgul Matei Vișniec, la Cinema Union și Cinemateca Eforie vor rula filme care au ca temă călătoriile, în cadrul festivalului HipTrip Travel Film, iar la Casa de Cultura a Studenților are loc Festivalul Național Studenţesc de Teatru al Absurdului „EUGÈNE IONESCO”. Iată care sunt cele mai așteptate evenimente din perioada 24-26 noiembrie.

24 Noiembrie 2017, 08:36 (actualizat 24 Noiembrie 2017, 10:13) | Alina Ciobanu |
Hip Trip Film Festival

Târgul de Carte Gaudeamus

Ediţia 2017 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS Carte de învătătură va avea loc în perioada 22 - 26 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.

Invitatul de onoare al ediţiei cu numărul 24 este Uniunea Europeană, prezentă la târg cu un stand generos şi cu un program de evenimente bogat şi variat, adresat deopotrivă profesioniştilor din industria de editare şi publicului larg, de toate vârstele.

Preşedintele de onoare al Târgului GAUDEAMUS este  binecunoscutul dramaturg şi jurnalist Matei Vișniec.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

Hip Trip Film Festival

4 zile de festival, 15 filme, dintre care 13 în premieră națională, 2 propuneri la Premiile Oscar, 5 documentare și o docu-ficțiune, 2 filme românești și 17 țări implicate în realizarea lor - cam așa arată, în cifre, selecția HipTrip Travel Film Festival 2017. Selecția festivalului ce desfășoară până pe 26 noiembrie la Cinema Union și Cinemateca Eforie din Capitală, a fost realizată și în acest an de criticul de film Cătălin Olaru.

UFO,  un spectacol cu povestile unor oameni care au avut contact cu civilizatii extraterestre, la TNB

Vineri, de la ora 20.00, TNB pune în scenă spectacolul UFO, în regia lui Bobi Pricop.

Folosind proiecții simultane pe suprafețe diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o construcție sceno-tehnică (Paul Popescu și Mizdan) și muzică originală a lui Alexei Turcan, spectacolul "UFO" spune poveștile unor oameni care au avut contact cu civilizații extraterestre.

Mecanismele de storytelling folosite în spectacol sunt bazate pe tehnologii de noua generație integrate într-o dramaturgie a firescului, într-o instalație artistică hi-tech a emoțiilor exprimate pe mai multe planuri, la toate nivelurile de viață, percepție și realitate. O montare care sparge propriile convenții, făcând din realitate artificiul suprem, iar din suflet-performance.

Din distribuție fac parte Ada Galeș, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu și Ion Caramitru.

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs

O expoziție în care nu trebuie să nu păstrezi liniștea sau să nu atingi produsele. Un showroom în care ai peste treizeci de ghizi, fiecare dintre ei arhitecții propriului design. Un pop-up shop fără vânzare dar plin de inspirație și care te face să privești cu alți ochi designul românesc – asta reprezintă Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs, care deschide porțile Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București, pe 25 noiembrie 2017.

Festivalul Național Studenţesc de Teatru al Absurdului „EUGÈNE IONESCO”

Festivalul Național Studenţesc de Teatru al Absurdului „EUGÈNE IONESCO” va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti în perioada 24-26 noiembrie 2017. Festivalul se adresează trupelor de teatru afiliate caselor de cultură ale studenților din țară și universităților. Studenţii îl omagiază și în acest an pe Eugène Ionesco prin spectacole “absurde”. Intrarea este gratuită.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI