Îndrumător de weekend. Festivalul Național de Teatru, Les Films de Cannes a Bucarest și Astra Film Festival

Les Films de Cannes a Bucarest
Les Films de Cannes a Bucarest
20 octombrie 2017, 17:20

Festivalul Național de Teatru

Festivalul Național de Teatru, dedicat actorului Victor Rebengiuc, se desfășoară în perioada 20 octombrie – 30 octombrie în București și oferă publicului un număr record de reprezentații, 91. Cele 53 de producții, realizate în 40 de teatre din Capitală și din țară, sunt creațiile unor importanți regizori români și străini și vor fi prezentat în 15 spații culturale. În cadrul festivalului vor fi două spectacole internaționale speciale: pe 29 octombrie, „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev şi pe 30 octombrie, „Să trăieşti orice ar fi (Barbara)”. Mai multe despre festival aici.

Les Films de Cannes à Bucarest

Urmează un weekend plin de premiere, invitați și evenimente speciale la cea de-a 8 a ediție Les Films de Cannes à Bucarest. Vineri seară, Christian Berger, care semnează imaginea filmului Happy End , regizat de Michael Haneke, va introduce filmul la Cinema PRO, de la 20:15, iar la Cinema Elvire Popesco, regizoarea Valeska Grisebach va discuta cu publicul, via Skype, la proiecția filmului Western.

Sâmbătă, 21 octombrie, 250 de actori vor participa la workshop-ul Managing Talents care îi aduce la București pe unii dintre cei mai activi directori de casting ai momentului, dar și pe actorii Valentina Lodovini, Dylan Smith și Vlad Ivanov.

Iar duminică, 22 octombrie, în închiderea festivalului, cinefilii se vor putea întâlni cu Antonio Piazza la proiecția Sicilian Ghost Story.

Concert Robin and the Backstabbers

Vântul de toamnă aduce un nou The Fresh cu două Indie LIVE concerte – Robin and the Backstabbers și Helen, alături de invitatul special al serii, producătorul francez DJ Cam. 
La noul spațiu DESCHIS-Atelier, prietenii The Fresh se delectează cu o combinație muzicală neașteptată – Robin and The Backstabbers acustic, cu al lor contagios pop melodramatic, Helen, cu captivantele acorduri Indie Synth-Pop, și Disco Sigaretta, cu selecția lor disco-fină.

La aceasta, se adaugă pentru aroma French Touch și Abstract Jazz chiar unul din fondatorii acestui gen, DJ CAM.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de pop melodramatic] din București, fondată în 2010. Componența actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Eugen Nuțescu (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) și Andrei Fântână (clape, saxofon, acordeon, chitară, muzicuță).

Festivalul internațional de film documentar de la Sibiu – Astra Film Festival

Peste o sută de documentare, realizate de cineaşti din 50 de ţări, vor fi prezentate în cadrul festivalului desfasurat in opt spaţii diferite din centrul Sibiului.
La Cinematograful Dom, amplasat în Piaţa Mare a oraşului, cinefilii pot experimenta vizionări de filme în 360 de grade, pe un ecran sub formă de cupolă, care dă spectactorului senzaţia participării directe în film.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă