Îndrumător de weekend: festival de arte vizuale la Brașov, muzică electronică și dubstep în Ardeal, filme premiate în Timișoara și București

Pregătiri pentru festivalul Awake
Pregătiri pentru festivalul Awake
31 august 2017, 17:28

Festivalul Awake. 1-3 septembrie, Târgu Mureș

Tom Odell, Modestep(live) si Irie Maffia, alaturi de Axel Thesleff, Alternosfera, Kiscsillag, Șuie Paparude și Alternosfera se numără printre artiștii primei editii a festivalului AWAKE, care se va desfășura între 1 ți 3 septembrie, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri din zona Ardealului, respectiv Domeniul Teleki din Gornesti, la doar 20 de minute de Targu Mures.

Pe langa zecile de artisti internationali, romani si maghiari, ce vor asigura muzica celor trei zile de festival, vor exista si numeroase activitati, anunță organizatorii.

Festival vizual la Brașov. Amural, ediția cu numărul trei

Proiectii pe cladiri medievale si peste 100 de artisti invitati multe locuri de referinta din Brasov, unele dintre acestea fiind accesibile vizitatorilor doar pe durata festivalului. Astfel, pe parcursul celor patru zile de festival vor fi proiectii pe zidurile mai multor cladiri medievale, iar Cinematograful Popular va fi redeschis – pentru prima data in ultimii 20 de ani – pentru o instalatie dedicata luminii de cinema. Vezi programul aici.

Retrospectiva Pelicam la București

Cele mai premiate și apreciate documentare de la cea de-a șasea ediție a festivalului Pelicam vin la București.  Joi rulează Planeta Petrila (câștigător Black Sea Docs), vineri e Seed – The Untold Story (câștigător Fresh Perspectives), sâmbătă vor fi proiectate Kedi (premiu special Black Sea Docs) și Zona Franca (marele premiu Pelicam 2017) (foto), iar duminică La Pesca și Frontere Invisibile, cele două filme scurte cîștigătoare, plus In Pursuit of Silence.

Retrospectiva Anonimul la Bucuresti

La Arcub se face restrospectiva festivalului de film independent Anonimul, desfășurat în Delta Dunării. Așadar, în București vor rula filmele premiate la Anonimul 14, printre care se numără lungmetrajul regizat de belgianul Sébastien Petretti, State of Emergency Motherfucker și filmul lui Cristi Iftime – Marița, dar și producții cunoscute precum April’s Daughter, câștigător al Premiului Juriului „Un Certain Regard” la Cannes 2017.

Caravana TIFF la Timișoara

Povești de dragoste, comedii, thrillere și documentare vin pe marele ecran la Timișoara, în aer liber, aduse de Caravană TIFF.  Până pe 3 septembrie, în fiecare seară de la 21.30, în Grădina de Vară Capitol, timișorenii sunt așteptați la filme bune, cu intrare gratuită. Toate au făcut parte din selecția celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), și s-au făcut remarcate în festivaluri, câștigându-și fani în rândul criticii, dar și al publicului larg.

Deschiderea Festivalului Internațional „George Enescu”, în direct la TVR

Ediția 2017 a celui mai așteptat eveniment de muzică clasică din România debutează sambătă, 2 septembrie. Timp de 22 de zile magia muzicii lui George Enescu ne va însoți cu ajutorul celor peste 3000 dintre cei mai importanți artiști. Deschiderea festivalului va fi transmisă în direct, de la oră 19.00, la TVR 1 și TVR 3.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite