Îndrumător de weekend: Aventuri din lăutărie cu Țagoi de la Clejani & concert Mariza la Sala Palatului

Concert Mariza la Sala Paltului
Concert Mariza la Sala Paltului
16 februarie 2018, 16:37

Cu ce se duceau lăutarii pe timpuri să cânte în alte sate? Ce născoceau ca să plece mai devreme de la nunțile care durau trei zile la rând? Cum li se arătau demonii în toiul nopții?
Poți afla răspunsurile și să pui alte întrebări vineri seara, de la 20:00, la Londonphone, pe strada Zalomit. Țagoi îți povestește până te îndrăgostește. Și ca să nu mori de inimă rea, îți cântă balade și cântece lăutărești împreună cu Nelu Răducanu (țambal).

Evenimentul va fi moderat de Delia MarinescuShaun Williams și Ehsan G Mashadi, membri ai colectivului Șaraiman.

Pășește în Universul Marvel cu Black Panther

Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther are premiera în România vineri, 16 februarie.  Pelicula hollywoodiană este una cu super-eroi, dar are implicații sociale uriașe – este primul film de acest gen cu o distribuție majoritar de culoare.  Pe numele său T’Challa, supereroul s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp încontinuu la o reîntoarcere în țara de baștină. 

Concert Mariza la Sala Palatului

Mariza revine în 2018 pe scena Sălii Palatului pentru un nou concert fado, ce va avea loc pe 17 februarie, începând cu ora 20:00. Mariza concertează cu turneul Mundo, cel de care s-au bucurat peste 3000 de români în luna noiembrie 2016, multe spectacole fiind sold out precum în Abu Dhabi, Luxemburg, Bremen și Hamburg. Ultima creație, Mundo, a fost dublu platinată pentru vânzări de peste 30,000 de unități, fiind o altă mare realizare ce a venit după ce Mariza a primit la Londra premiul pentru Cel Mai Bun Artist în 2016, un premiu oferit de prestigioasa revistă Songlines, și la nici două săptămâni de la nominalizarea albumului pentru Latin Grammys.

Atelier de pictură pentru copii la MNAC

În fiecare weekend, Muzeul Național de Artă Contemporană invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative în cadrul evenimentelor educative de weekend. Sâmbătă, de la 12:00 la 14:00, are loc „Portretul în arta contemporană cu Aurora Király”, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

„Atelierul va fi despre portret și vom explora împreună cum se raportează artiștii contemporani la acest gen artistic. Mulți dintre artiști sunt preocupați să transmită câte o poveste prin portretele pe care le fac – despre copilaria lor, despre părinți, despre categorii de oameni, despre clase sociale, profesii. Vom privi și discuta despre imagini realizate de artiști din diferite epoci, cu accent pe exemple de artiști contemporani. La atelierul practic fiecare își va realiza un autoportret. Într-un final vom obține un monoprint printr-o tehnică simplă dar de efect, pe care fiecare îl va putea lua acasă. Atelierul va fi despre observație, despre percepție, despre reflecția în oglindă, despre noi și imaginea noastră” — Aurora Király

Concert Damien Drăghici la Beraria H

Sâmbătă, Damian Drăghici revine la Berăria H cu un show ce va oferi publicului oportunitatea de a asculta în variantă live cele mai cunoscute piese ale trupei, de la înființare și până la cel mai recent album, Gypsy Rock. Pe scena Berăriei H se vor auzi „Trandafire”, dar și „Domnișoară, Domnișoară (În stație la Lizeanu)”, „Se mărită Mona mea”, „Cenușăreaso”, „Șaraiman” și multe alte cântece. 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite