Indonezia, minunile din cea mai mare ţară-arhipelag a lumii

5 ianuarie 2017, 12:42

Amplasată în Asia de Sud-Est, Indonezia uimeşte prin dimensiuni. Acoperă suprafaţa a 17 508 insule dispersate în Oceanul Indian şi Oceanul Pacific, pe mai mult de 5000 de km din linia ecuatorului, şi are aproape 2 milioane de km pătraţi şi peste 250 de milioane de locuitori, fiind a patra cea mai populată ţară a lumii.

Cu insule supra-populate, cum sunt Kalimantan (60% din Insula Borneo), Sumatra şi Irianul de Vest (Noua Guinee de Vest), sau nelocuite, cu 400 de vulcani – din care 129 sunt activi, cu vârfuri de peste 5.000 de metri, cu păduri ecuatoriale cu cea mai mare diversitate biologica din lume, lacuri, mii de km de plaje cu ape turcoaz, oriunde te bucuri de diversitatea naturii.

(w620) Lombok Ind
Insula Lombok, la est de Bali şi vest de Sumbawa, este o destinaţie turistică foarte populară,  cunoscută nu doar pentru atmosfera relaxantă de pe plajele sale romantice, pentru locurile perfecte de surf, în special Kuta şi Banko Banko, dar şi pentru temperamentul vulcanului activ Rinjani

Indonezia este o destinaţie de top pentru scufundari şi surfing pentru orice nivel, pentru explorarea parcurilor naţionale, relaxare în resorturi, dar şi pentru turismul cultural – cu temple hinduse, moschei sau biserici catolice, cu monumente pline de spiritualitate, cu meşteşuguri, obiceiuri şi o gastronomie multi-culturală.

Clima este ecuatorială, cu musoni care sufla dinspre nord, între noiembrie şi martie, şi din sud, între mai şi septembrie, cu temperaturi medii de 26-27 de grade şi ploi destul de abundente tot timpul anului.

Insula Java

A fost centrul unor puternice imperii hinduse şi budiste, al unor sultanate musulmane, apoi partea principală a Indiilor Orientale Olandeze şi centrul luptei de eliberare a poporului indonezian, în anii 1930 – 1940.

(w620) Templu din

Templu din insula Java

Acum, insula Java domină din punct de vedere politic, economic şi cultural, are o populaţie de peste 136 milioane de locuitori şi este una din zonele cele mai dens populate din lume, unde locuitorii trăiesc într-un amestec de religii, etnii şi culturi.

(w620) Insula Jav

Insula Java creată în urma erupţiilor vulcanice

Situată în nord vestul insulei, la vărsarea Fluviului Liwung în Golful Jakarta, capitala ţării are peste 10 milioane de locuitori şi este principalul centru politic, administrativ, comercial, financiar, industrial şi cultural al ţări. Jakarta este o metropolă cosmopolită, dinamică şi intensă zi şi noapte, plină de culoare şi de contraste, cu arhitectură moderna dominată de zgârie-nori de sticlă şi oţel, cu parcuri, muzee şi stadioane, dar şi cu o parte veche în stil olandez şi cu o ambianţă neschimbată de secole.

(w620) Jakarta ca

Capitala Jakarta, partea modernă

(w620) OraÅŸul ve

Kota, Oraşul Vechi, sunt una din atracţiile de top ale capitalei

Cea mai populară destinaţie turistică din Java este Yogyakarta, capitala artelor şi educaţiei, unde se află templul budist Borobudur, unul din cele mai mari monumente religioase ale lumii, şi complexul de temple hinduse Prambanan (candi), construit în secolul IX, în timpul regatului Mataram, sit în patrimoniul UNESCO.

(w620) Templul Bo

Cel mai bun moment pentru a vizita templul Borobudur este în zori, când ceţurile se ridică peste munţii împăduriţi

Borobudur a fost ridicat între secolele VIII-IX, în timpul domniei regatului Salendra, iar la construcţia sa care a durat 75 ani au fost folosite peste 2 milioane de blocuri de piatră. Abandonat în secolul XIV din morive necunoscute, Templul Borobudur a rămas ascuns în jungla, sub straturi de cenuşă vulcanică, până în 1814, când a fost descoperit de  Sir Thomas Stamford Raffles primul guvernator britanic al insulei Singapore.

(w620) Templul Pr

Templul Prambanan

Eco-turism

Parcul marin Bunaken ocupă toată partea de nord a insulei Sulawesi şi este locul unde turiştii pot admira peste 70% dintre toate speciile de peşti care populeaza Oceanul Pacific. Aici este şi cea mai faimoasă zona pentru scuba diving şi snorkeling din Indonezia.

(w620) Corali ins

Corali din Parcul marin Bunaken.Cea mai buna perioada pentru scufundari este cea cuprinsa intre lunile aprilie si noiembrie

În zona înaltă a insulei este Torajaland (Tana Toraja), locul în care trăieste poporul Toraja, faimos  pentru casele cu acoperşuri masive  numite “tongkonan” şi pentru ritualuri funerare extrem de neobişnuite.

(w620) Torajaland

Torajaland, o cultură unică într-un peisaj unic

În Parcul Naţional Tanjung Puting agenţiile locale de turism oferă croaziere la bordul unor ambarcaţiuni pentru a admira viaţa sălbatică din zonă, cu  giboni, macaci, urangutani, leoparzi, pitoni şi crocodili.

(w620) Urangutani

Urangutani în Parcul Naţional Tanjung Puting

Cea mai mare populaţie de urangutani trăieşte în Pădurea tropicală Lesan din Kalimatan, insula Borneo, locul unei excepţional de bogate biodiversităţi. Este o destinaţie de excepţie pentru exploratorii vieţii sălbatice şi pentru turiştii care caută aventura înjungla deasă cu floră şi faună exotică. Tradition of the local tribes of hunting, fishing, collecting honey and gaharu, bird nests, and dry rice farming are the daily activities of teh local Dayak Lesan tribe.

Parcul Naţional Komodo, de pe insula Komodo, este rezervaţie a biosferei şi face parte din lista celor Şapte noi minuni ale naturii pentru mediul excepţional de spectaculos. Are relief vulcanic, vegetaţie tropicală şi de savană, plaje cu nisip alb strălucitor şi ape albastre cu vaste colonii de corali şi un bogat eco-sistem marin. Pe lângă faimoasele şopârle-dragon carnivore din Lomodo, în apele care înconjoară insula te poţi aştepta să vezi rechini, ţestoase, pisici de mare şi felurite specii de peşti multicolori.

(w620) Varan de K

Varanul de Komodo este cea mai mare reptilă din lume, un prădător formidabil care vânează păsări şi mamifere

(w620) Corali ins

Corali în apele insulei Komodo

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite