Indonezia: Cel puțin 16 morți și sute de persoane evacuate în urma viiturilor

Indonezia inundații
Indonezia inundații
15 iulie 2020, 09:53

Echipele de cercetare şi salvare depuneau încă eforturi pentru găsirea a 23 de persoane date dispărute după ce inundaţiile s-au abătut asupra districtului North Luwu din provincia Sulawesi de Sud, a precizat Raditya Jati, un purtător de cuvânt al agenţiei naţionale pentru managementul dezastrelor.

În una dintre localităţi, imaginile de la faţa locului înfăţişează o casă avariată şi un camion scufundat parţial sub un strat gros de noroi, în timp ce o pistă de aterizare a unui aeroport local a fost de asemenea acoperită de noroi şi moloz.

”Sper că vom da dovadă de solidaritate în eforturile noastre de redresare”, a declarat pentru Kompas TV Nurdin Abdullah, guvernatorul Sulawesi de Sud.

Ploile torenţiale au inundat trei râuri din apropiere timp de mai multe zile determinând evacuarea a 655 de persoane în urma inundaţiilor, au precizat pentru Reuters oficiali ai agenţiei pentru managementul dezastrelor, precum şi din cadrul agenţiei pentru căutare şi salvare.

În Indonezia se produc frecvent inundaţii şi alunecări de teren în special în timpul sezonului ploios, iar situaţia este agravată de fenomenul defrişărilor.

Inundaţiile au făcut de asemenea 66 de victime în capitala Jakarta în ianuarie în urma unora dintre cele mai abundente precipitaţii de la începutul înregistrărilor meteorologice în această ţară.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite