Indonezia: Cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air, prăbușit sâmbătă, au fost localizate

10 ianuarie 2021, 09:24

ACTUALIZARE Echipele de salvare indoneziene au localizat duminică cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air care s-a prăbuşit sâmbătă în Marea Java, având 62 de persoane la bord, la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta, transmit Reuters, AFP şi dpa.

Şeful Comitetului de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian, Surjanto Tjahjono, a anunţat că au fost identificate coordonatele celor două cutii negre ale avionului ce efectua zborul SJ-182.

ACTUALIZARE Scafandrii au descoperit resturile aparatului de zbor la o adâncime de 23 de metri în Marea Java, inclusiv o bucată din fuselaj cu numărul de identificare al avionului.

Resturi şi fragmente de corpuri au fost găsite în zona unde a dispărut, în largul Indoneziei, un Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air cu 62 de persoane la bord, a indicat poliţia indoneziană, duminică.

„În această dimineaţă am primit doi saci, unul cu obiecte aparţinând pasagerilor şi celălalt cu fragmente de corpuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Yusri Yunus, pentru canalul Metro TV. Poliţia „lucrează la identificare”, a precizat el.

Numeroase vase de salvare, ale armatei, dar şi elicoptere şi scafandri au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă după ce locul accidentului a fost stabilit în cursul nopţii.

Resturile au fost aduse în portul principal din Jakarta unde a fost stabilit un punct de prim-ajutor.

Familiile celor aflați la bord au fost chemate să ofere probe ADN pentru a ajuta la identificarea victimelor. Toți pasagerii și membrii echipajului erau cetățeni indonezieni.

Avionul companiei Sriwijaya Air zbura spre Pontianak (partea indoneziană a Insulei Borneo) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:40 (07:40 GMT), la patru minute după decolare.

Presupusul loc al accidentului se află în apropierea unor insule turistice, în largul oraşului Jakarta.

La bord se aflau 50 de pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Directorul executiv al companiei aeriene, Jefferson Irwin Jauwena, a precizat că starea tehnică a avionului era bună. Aeronava Boeing 737-500 era în funcţiune de 27 de ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite