Indonezia: Aeroportul din Bali se redeschide. Nivelul de alertă a fost scăzut de la roșu la portocaliu

40.000 de persoane evacuate din cauza riscului ''unei erupții mai mari'' a vulcanului Agung
40.000 de persoane evacuate din cauza riscului ''unei erupții mai mari'' a vulcanului Agung
29 noiembrie 2017, 09:17

Aeroportul principal din Bali a fost redeschis miercuri după ce a fost închis timp de aproape trei zile ca urmare a unei erupții vulcanice. Mai multe zone de pe insulă au fost acoperite cu cenușă și mii de persoane au fost evacuate.

Zborurile la Aeroportul Internațional Ngurah Rai vor fi reluate după ora 15:00. ora locală (3 a.m. ET), după ce gradul de alertă a fost scăzut la portocaliu de la roșu.

În timp ce decizia este o ușurare pentru zece mii de turiști blocați, incertitudinile rămân pentru localnici evacuați pe fondul temerilor legate de erupții viitoare și culturi distruse.

Ploi torențiale declanșate de ciclonul Cempaka au produs inundații și alunecări de teren în urma cărora unsprezece persoane și-au pierdut viața săptămâna aceasta pe insula principală indoneziană Java, a adăugat Sutopo.

Intensificarea activității vulcanului Agung de 3.142 de metri înălțime a determinat autoritățile să crească, luni, nivelul de alertă de la 3 la 4, maxim, în Bali, și să ordone evacuarea a aproape 100.000 de persoane aflate în zona de excludere din jurul craterului vulcanului.

Ploaia a spălat cenușa depusă pe sol, ceea ce a dus la formarea de șuvoaie noroioase care s-au scurs pe mai mulți kilometri pe pantele vulcanului.

Sutopo a declarat că până în prezent aproape 39.000 de persoane s-au refugiat în adăposturi temporare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite