Indignare și emoție după decapitarea unui profesor din localitatea franceză Conflans-Sainte-Honorine. Asasinatul este considerat atac terorist

17 octombrie 2020, 14:10

Era puțin după ora 17.00 când mica localitate Conflans-Sainte-Honorine, o suburbie din vestul Parisului, a fost șocată de un asasinat de o cruzime fără precedent. Un professor de istorie-geografie, de 47 de ani, a fost decapitat de un tânăr de 18 ani, de origine cecenă, născut la Moscova. În urmă cu câteva zile, la ora de Educație civică, profesorul le-a arătat elevilor săi caricaturile profetului Mahomed, o activitate care a stârnit multe comentarii și amenințări. Ţinea o oră despre libertatea de exprimare.

Președintele Emmanuel Macron a condamnat ferm atacul terorist și a reamintit că valorile Republicii și libertatea de exprimare trebuie respectate.

Ancheta a fost preluată de Parchetul Antiterorist pentru fapte de terorism. Atacatorul nu figura în evidențele Poliției pentru acte de radicalizare. 9 persoane, printre care și un minor, persoane din anturajul atacatorului, sunt reținute și cercetate.

Poliția anchetează și posibilitatea existenței unor complici ai atacului.

 

 

Corespondență de la Mihaela Antoche

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri