Indiferent de incidența cazurilor de COVID-19, unele universități au ales cursurile exclusiv online

20 mai 2021, 21:19

Cei aproximativ 19 000 de studenţi din Craiova nu au venit nicio zi, fizic, la ore tot anul.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie doar laboratoarele se fac cu prezență fizică. Aproape toţi studenţii medicinişti s-au vaccinat.

Și în București, multe facultăți încheie anul online. Admiterea la SNSPA, ca și sesiunea, va fi la distanță. Rectorul instituției speră că studenții vor putea reveni fizic la cursuri de la 1 octombrie, vaccinați sau nu.

La Universitatea Politehnică, anul se încheie tot online. Dar admiterea va avea loc față în față. Iar candidații nevaccinați vor fi testați rapid înainte de examen.

La Iași, unele universităţi continuă în varianta hibrid, iar altele exclusiv online. La Universitatea Alexandru Ioan Cuza doar 4 facultăți au cursuri față în față.

Universitatea de Medicină îi obligă pe studenți și profesori să vina la examene vaccinați sau cu un test covid negativ.

Universitatile de stat din Timișoara încheie anul în sistem hibrid. La Politehnică, studenții boboci și din anii terminali au revenit în campus.

Peste 70 la sută dintre profesori și dintre studenți s-au vaccinat.

Sistemul hibrid a fost preferat și de majoritatea universităților din Cluj-Napoca. La facultățile vocaționale și experimentale, studenții merg fizic doar la activitățile practice. Admiterea la Medicinaă, Științele Agricole și Medicină Veterinară sigur va fi în amfiteatru.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite