India: Un spital din Bangalore folosește doar terapii alternative de tratament

29 ianuarie 2019, 11:14

Spitalul fără medicamente – așa i se spune Institutului Medical din Bangalore, unde pacienții nu doar că nu primesc medicamente, dar sunt învățați cum să scape de dependența de doctorii.

MAHENDRA BALAR, director: „Medicina ultraspecializată privește omul ca pe un conglomerat de organe și țesuturi, dar omul este o ființă foarte dinamică, un spirit, un trup, o minte și toate acestea joacă un rol imens în starea de sănătate sau în declanșarea bolilor”.

În spitalul fără medicamente din Bangalore, vindecarea începe de la rădăcina bolii – cauzele afecțiunilor și îmbolnăvirii organelor au origini spirituale de multe ori, spun medicii de la spitalul fără medicamente. Pacienții își încep ziua cu o ședință de yoga, dar sunt exerciții speciale, adaptate fiecărui bolnav în parte. Unul dintre aspectele cele mai importante ale tratamentului este renunțarea la medicamente, mai ales la cele pentru boli cronice și înlocuirea lor cu remedii naturiste.

O pacientă: „Ne-am obișnuit să mâncăm și să bem repede, dar nu e bine. Lichidele trebuie consumate cu lingura, foarte lent, pentru ca organismul să le poată absorbi mai bine. La fel și mâncarea,  trebuie consumată cât mai încet”.

Specialiștii de la spitalul din Bangalore spun că dacă mâncăm porția din farfurie în mai puțin de 30 de minute riscăm să ne îmbolnavim. Spitalul fără medicamente este, totuși, controversat. Mai mulți medici susțin că terapiile naturiste pot preveni îmbolnăvirea, pot ameliora starea pacienților, dar nu pot vindeca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite