Îndemnul Bisericii Ortodoxe Române: Ascultați sfaturile medicilor!

20 octombrie 2021, 21:47

În ultimul ceas, Biserica îi îndeamnă pe credincioși să ia în serios boala și să asculte exclusiv sfatul medicilor.

„Este datoria rațională și urgentă a fiecăruia dintre noi, acum când secțiile ATI sunt excedate de bolnavi în agonie, iar morgile sunt arhipline”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Mesajul vine după ce Biserica a fost criticată dur pentru că nu s-ar fi implicat în campania de vaccinare.

Până acum, Patriarhia nu s-a poziționat împotriva vaccinării. I-a îndemnat însă pe enoriași să facă așa cum cred de cuviință.

Au fost și ierarhi cu voci puternice în lumea bisericii, care i-au sfătuit pe credincioși fie să nu se vaccineze, fie să respingă eventuala obligativitate a imunizării.

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați. Lăsați-i pe ei să se vaccineze întâi. Întâi toți parlamentarii și toți senatorii și deputații și la urmă, de-o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane, cumpărate de Cîțu, atunci să vă vaccinați.”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional. Nu este legal”.

Conducerea Patriarhiei a anunțat de fiecare dată că dezavuează astfel de mesaje. Dar acestea au avut trecere în rândul enoriașilor.

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie, care începe joi în București, în condițiile unei incidențe COVID de peste 16,51 la mie, nu se anulează. Oficialii Bisericii dau asigurări că va fi organizat cu respectarea strictă a regulilor sanitare impuse de pandemie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite