CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Incursiune într-un univers care readuce la viață zeci de specii dispărute, la Muzeul de Istorie Naturală din Paris

Animale care au trăit cu mii de ani în urmă au fost readuse la viaţă la Muzeul de Istorie Naturală din Paris, cu ajutorul unor tehnici care folosesc realitatea virtuală. Oamenii de ştiinţă şi creatorii de efecte speciale propun o incursiune într-o lume demult dispărută. Este încă un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care le reprezintă poluarea şi exploatarea excesivă a resurselor planetei.

08 Iulie 2021, 15:03 Știrile TVR |

15 minute, atât durează incursiunea într-un univers care readuce la viață zeci de specii dispărute. Animale de dimensiuni uriașe și păsări pot fi admirate pe baza datelor științifice furnizate de biologi sau de paleontologi cu ajutorul realității virtuale și a ochelarilor 3D.

Sub privirile pline de uimire ale vizitatorilor, un animal de dimensiuni impresionante, 9 metri lungime și peste zece tone, care seamănă cu un lamantin înoată prin galeriile muzeului. Specii de broaște țestoase, tigri sau pasărea Dodo sunt alte curiozități ale expoziției.

Oamenii de știință spun că dispariția multor specii reprezintă consecințele poluării, exploatării masive a resurselor sau schimbărilor climatice, toate cu efecte devastatoare asupra biodiversității.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI