Incursiune în spatele marelui ecran. Muzeul decorurilor de cinema şi miniaturilor din Franța

12 ianuarie 2019, 12:41

Este o colecție unică în Europa, întinsă pe 1000 de metri pătrați, în care sunt trecute în revistă filme din anii ‘60 până astăzi.

Astfel, vizitatorii pot descoperi cum au fost create oraşe ale viitorului, planete în miniatură sau nave spațiale folosite pentru scene spectaculoase de acțiune din diverse filme.

(w460) Muzeul dec

Sunt expuse animalele false folosite pentru a evita pericolele sau exploatarea patrupedelor în filmarea anumitor scene. Aceste animale false sunt telecomandate de tehnicieni pe platourile de filmare pentru a-şi intrepeta rolul.

(w160) Muzeul decUn loc aparte îl ocupă secțiunea de măşti folosite pentru întineriri sau îmbătrâniri sau pentru obținerea rănilor false.

Pe ecrane speciale este prezentat întregul proces care a însemnat nenumărate ore de machiaj pentru obținerea măştii folosită de actorul Robin Williams pentru personajul Doamna Doubtfire din filmul cu acelaşi nume sau pentru masca lui Jim Carrey în pelicula Grinch.

Vizitatorii pot descoperi, de asemenea, scene recreate fidel din filmul „Parfumul, povestea unei crime”(2006), cu Dustin Hoffman în distribuție.

O altă parte a Muzeului este dedicată miniaturilor, o colecție care reuneşte peste 100 de scene miniaturale create de artişti europeni.

(w460) Muzeul dec

Sunt cutii cu adevărate miraje vizuale. Prin aceste miniaturi sunt recreate ambianțe ale vieții cotidiene sau sunt replici ale unor obiecte expuse în muzee celebre. Reprezintă adevărate opere de artă pentru construcția cărora artiştii au avut nevoie de luni întregi de muncă migăloasă.

(w500) Muzeul dec

(w460) Muzeul dec

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă