Incidente rasiste la meciul de fotbal Bulgaria-Anglia. Suporterii bulgari au scos sunete de maimuță la adresa unor fotbaliști de culoare

16 octombrie 2019, 09:29

Este vorba despre acuzații de corupție care au legătură cu activitatea comisiei de arbitri a Federației Bulgare de Fotbal. Ancheta este în desfășurare și este prea devreme de spus dacă vor fi persoane arestate, a declarat purtătoarea de cuvînt a Federației.

Președintele Federației Bulgare de Fotbal a demisionat în urma incidentelor rasiste din timpul meciului Bulgaria-Anglia, încheiat cu scorul de 0-6.

În prim plan au fost suporteri bulgari care au scos sunete de maimuță la adresa unor fotbaliști englezi de culoare și au arătat saluturi naziste. Arbitrul a întrerupt meciul de 2 ori. Nu a trimis însă echipele la vestiare, cum prevede protocolul, au comentat specialiști în domeniu.

Premierul bulgar a condamnat comportamentul rasist al fanilor bulgari și a cerut demisia șefului Federației de Fotbal. La rândul său, Federația Engleză de Fotbal a anunțat că va cere UEFA să ancheteze incidentele grave de la Sofia.

Și premierul britanic Boris Johnson a cerut măsuri dure. Rasismul pe care l-am văzut și l-am auzit a fost josnic și nu are ce caută în forbal, se precizează într-un comunicat al guvernului de la Londra.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite