Incidente la Atena în timpul unei demonstrații care comemora 9 ani de la uciderea de către poliție a unui adolescent

7 decembrie 2017, 15:15

Mai multe sute de tineri au demonstrat în centrul Atenei, dar marșul lor a degenerat rapid în violențe. Manifestanții au dat foc mai multor coșuri de gunoi, au devastat magazine și au aruncat cu pietre în forțele de ordine. Poliția a recurs la gaze lacrimogene.

Peste 2 mii de polițiști au fost mobilizați pentru aceasta manifestație iar violentele s-au prelungit până târziu în noapte. Forțele de ordine au format cordoane de protecție în jurul Parlamentului și a mai multor hoteluri din centrul Atenei pentru a le apăra de furia tinerilor.

Manifestația a fost organizata pentru a comemora 9 ani e la uciderea lui Alexandro Grigoropoulos, un adolescent în vârsta de 15 ani împușcat mortal de forțele speciale.

În seara de 6 decembrie 2008, băiatul a murit după o altercație între un grup de tineri și poliție. Incidentul a declanșat mai multe săptămâni de demonstrații violente, printre cele mai grave din istoria recentă a Greciei.

Revoltele au fost alimentate și de nemulțumirea oamenilor față de condițiile economice și rata șomajului, fiind un preambul al crizei economice care avea să paralizeze țara în următorii ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex