Incidente grave la partida de handbal masculin CSA Steaua Bucureşti-CS Dinamo Bucureşti. Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe suporterii care au pătruns pe teren

9 martie 2019, 18:34

ACTUALIZARE Membrii galeriilor care s-au confruntat în Sala Polivalentă din Focşani au fost conduşi de forţele de ordine la autocare şi la tren pentru a pleca spre Bucureşti, transmite Agerpres.

După ce au fost evacuaţi din sală, suporterii echipei Dinamo au fost însoţiţi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea, unde au fost legitimaţi şi, ulterior, îmbarcaţi în autocare cu destinaţia Bucureşti, iar suporterii Steaua au fost legitimaţi la sediul Jandarmeriei şi Poliţiei municipiului Focşani şi însoţiţi la gară, pentru a lua trenul spre casă.

Surse din rândul forţelor de ordine afirmă că suporterii Steaua care au fost duşi la Poliţie ar fi sunat la 112, reclamând faptul că sunt sechestraţi.

De asemenea, mai mulţi suporteri stelişti au reuşit să scape de vigilenţa jandarmilor şi s-au întors în oraş, fiind vorba, se pare, despre cei care au venit la Focşani cu maşinile personale.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vrancea, deocamdată suporterii au fost doar identificaţi, urmând ca, pe baza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, să fie aplicate sancţiunile corespunzătoare.

ACTUALIZARE Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău au evacuat galeriile echipelor Dinamo București și Steaua București, se arată într-un comunicat oficial.

Potrivit forțelor de ordine, înainte de începerea partidei de handbal dintre Dinamo București și Steaua București, pe timpul prezentării echipelor, suporterii echipei Dinamo au folosit materiale  pirotehnice și au forțat cordonul de securitate asigurat de organizatorul competiției în interiorul arenei, pătrunzând pe suprafața de joc.

Jandarmii au intervenit pentru a opri confruntarea dintre cele două galerii. La solicitarea organizatorului, galeriile au fost evacuate.

Cei 150 de suporteri  ai echipei Dinamo și cei 300 ai echipei Steaua au fost conduși la sediul Poliției și al Jandarmeriei, pentru identificare și sancționare, se mai arată în comunicat.

ACTUALIZARE Partida de handbal CSA Steaua Bucureşti-CS Dinamo Bucureşti din cadrul Cupei României Final Four ar fi trebuit să înceapă la ora 17.30. După mai multe momente tensionate, în care au răsunat bubuituri de petarde, fanii au pătruns pe teren.

Jandarmii au intervenit în haosul creat, au folosit gaze lacrimogene și au reușit să-i împingă pe membrii celor două galerii spre zonele lor de tribună.

Forțele de ordine au luat decizia de a evacua spectatorii situați între cele două tabere. Printre ei se aflau și copii. Jurnaliștii TVR au dat o mână de ajutor pentru ca fanii neutri să poată fi evacuați, a precizat Dragoș Bocanaciu pentru Telejurnal TVR 2.

Apoi au fost evacuate galeriile.

Meciul a fost reluat la ora 19.00. În tribune se află doar spectatorii care au plătit bilet.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite