Incidenţa cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 este în creştere în Europa

Incidenţa noilor cazuri de COVID-19 în ultimele 14 zile a crescut din nou în Europa, după mai multe săptămâni de scădere susţinută, anunță Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

18 Martie 2022, 16:22 (actualizat 18 Martie 2022, 16:58) Știrile TVR |
Testare coronavirus

Incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.565 la 100.000 de locuitori, potrivit datelor culese până la 13 martie.

14 ţări au înregistrat o curbă ascendentă a cazurilor, în condiţiile unei scăderi a numărului de teste efectuate.

Creşterea numărului contagierilor, mai ales în rândul vârstnicilor - 9,1 % în rândul persoanelor de peste 65 de ani- a generat o reacţie în lanţ: şase ţări au raportat o creştere a ratei de spitalizare, iar cinci ţări a ratei de mortalitate.

9 din 28 de ţări au raportat o creştere a ratei de ocupare a paturilor la ATI faţă de săptămâna precedentă.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor estimează să situaţia epidemică, care include şi alte elemente decât incidenţa, este de înaltă preocupare în Islanda, Irlanda şi Ţările de Jos. În 18 state, între care Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Norvegia şi Portugalia este de preocupare.

Situaţia epidemică în Belgia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Spania şi Suedia este de preocupare moderată, iar în cazul României este scăzută.

Prognozele pentru următoarele săptămâni în UE şi în Spaţiul Economic European (SEE) indică o tendinţă de creştere a incidenţei noilor cazuri şi stabilă privind spitalizările şi numărul deceselor.

Aproximativ 83,1 % din populaţia de peste 18 ani din UE/SEE a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, iar 62,9 %, cu doza de supra-rapel (booster).

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI