Incidenţa cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 este în creştere în Europa

Testare coronavirus
Testare coronavirus
18 martie 2022, 16:22

Incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.565 la 100.000 de locuitori, potrivit datelor culese până la 13 martie.

14 ţări au înregistrat o curbă ascendentă a cazurilor, în condiţiile unei scăderi a numărului de teste efectuate.

Creşterea numărului contagierilor, mai ales în rândul vârstnicilor – 9,1 % în rândul persoanelor de peste 65 de ani- a generat o reacţie în lanţ: şase ţări au raportat o creştere a ratei de spitalizare, iar cinci ţări a ratei de mortalitate.

9 din 28 de ţări au raportat o creştere a ratei de ocupare a paturilor la ATI faţă de săptămâna precedentă.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor estimează să situaţia epidemică, care include şi alte elemente decât incidenţa, este de înaltă preocupare în Islanda, Irlanda şi Ţările de Jos. În 18 state, între care Austria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Norvegia şi Portugalia este de preocupare.

Situaţia epidemică în Belgia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Spania şi Suedia este de preocupare moderată, iar în cazul României este scăzută.

Prognozele pentru următoarele săptămâni în UE şi în Spaţiul Economic European (SEE) indică o tendinţă de creştere a incidenţei noilor cazuri şi stabilă privind spitalizările şi numărul deceselor.

Aproximativ 83,1 % din populaţia de peste 18 ani din UE/SEE a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, iar 62,9 %, cu doza de supra-rapel (booster).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite