Incident naval. O navă încărcată cu mii de oi s-a răsturnat în Portul Midia. Toţi membrii echipajului au fost salvaţi. Aproape toate animalele au murit

24 noiembrie 2019, 13:50

În jurul prânzului, nava Queen Hind sub pavilion Palau a plecat din portul Midia Năvodari. Era încărcată cu peste 14.000 de oi pe care trebuia să le ducă în Libia. În câteva minute, la nord de cheu, nava pur şi simplu s-a răsturnat.

În momentul în care nava s-a dezechilibrat, un marinar a căzut peste bord. Acesta a suferit un șoc hipotermic și a fost transportat la spital.

Alţi 21 de marinari s-au evacuat și au scăpat nevătămați. Autorităţile au intervenit de urgenţă şi a fost activat comitetul pentru situații de urgență.

În sprijinul echipajelor ISU Dobrogea, au fost mobilizate pentru evacuarea oilor, ambarcațiuni ale Agenţiei de Salvare pe Mare și Garda de Coastă. După o misiune de recunoaștere în proximitatea navei, salvatorii au dus la mal oile care au supraviețuit.

Nava nu se mai află în pericol de scufundare. În zona în care s-a răsturnat, adâncimea apei nu este foarte mare. Autoritățile fac cercetări și urmează să stabilească în ce condiţii a avut loc accidentul.

Evaluarea pagubelor se va face după evacuarea tuturor animalelor. Nava va fi repusă în poziţie şi apoi specialiştii vor încerca să o aducă la cheu

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Un vapor încărcat cu 3000 de tone de cereale a eșuat în apropiere de portul Tulcea