Incident misterios: colonelul care îi căra lui Putin servieta de protecție a fost găsit împușcat în cap

Foto: Captură video
Foto: Captură video
24 iunie 2022, 12:54

Colonel în retragere al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Zimin, în vârstă de 53 de ani, era responsabil de transportul servietei care îl însoțește întotdeauna pe președintele Rusiei, relatează Kyiv Post. Servieta de protecție poate fi folosită în cazul unei tentative de asasinat la adresa președintelui, aceasta declanșând o copertină anti-glonț.

El a îndeplinit această funcție încă de când fostul său șef, Boris Elțîn, era liderul Federației Ruse. Zimin făcea parte din Serviciul Federal de Protecție.

Unele publicații au speculat de-a lungul vremii că „servieta secretă” ar conține, de fapt, aparatul de lansare a rachetelor nucleare strategice ale Kremlinului, printr-un cod cheie personalizat.

Vadim Zimin a fost găsit în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova, în seara zilei de miercuri, 22 iunie. Iubita sa, medic de profesie, era plecată să trateze răniții de pe urma războiului pe care preşedintele rus Vladimir Putin l-a declanşat în Ucraina, potrivit Mirror.

Presa rusă de stat a relatat că oficialul ar fi încercat „să se sinucidă” și a fost descoperit de fratele său „într-o baltă de sânge”.

Zimin ar fi suferit o rană prin împușcare la cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM. A fost transportat în stare gravă la spital, fiind internat la terapie intensivă.

Zimin a negat acuzațiile de luare de mită care i se aduc, legate de noua sa funcție în cadrul serviciului vamal.

Incidentul a stârnit suspiciuni în presa internațională, întrucât vine după o serie de alte incidente și decese misterioase în care au fost implicați oficiali ruși de rang înalt și oameni de afaceri legați de Vladimir Putin.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite