Incident la Muzeul Luvru din Paris. Un militar a fost atacat cu un cuţit şi a rispostat cu focuri de armă

3 februarie 2017, 11:48

ACTUALIZARE Ora de Ştiri Bărbatul care a atacat un militar francez, la Muzeul Luvru, în inima Parisului, ar fi un egiptean de 29 de ani.

Bărbatul încerca să intre în muzeu. Avea două rucsacuri în spate şi militarii din patrulă au încercat să-l oprească. Moment în care agresorul s-a repezit cu un cuţit asupra unuia dintre militari, strigând Alah Akbar – Dumnezeu e mare. Militarul a tras în terorist şi l-a rănit grav.

Atacul reaprinde temerile francezilor legate de riscul atacurilor teroriste.

ACTUALIZARE 18:40 Muzeul Luvru din Paris se va redeschide sâmbătă, a anunţat ministrul francez al culturii, Audrey Azoulay.  ‘Muzeul a rămas închis în această după-amiază pentru a-l securiza, se va redeschide mâine‘, transmite France Presse.

Luvrul este cel mai vizitat muzeu din lume, cu 7,3 milioane de vizitatori în 2016, dintre care 75% străini. Americanii sunt cei mai numeroşi vizitatori. Muzeul a pierdut, totuşi, 15% dintre vizitatori anul trecut. Numărul de turişti a scăzut după atentatele din Paris.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 17.00 Erau 1.000 deoameni în muzeul Luvru, în momentul producerii incidentului. Forţele de ordine i-au blocat pe toţi înăuntru, într-o singură sală, până când zona a fost declarată sigură.

Abia după câteva ore au început să iasă, păziţi de cordoane de poliţişti.

Întreaga zonă a fost încercuită. Din motive de securitate, a fost închisă şi staţia de metrou din apropiere.

Între timp, o echipă specială a controlat bagajele agresorului: nu era explozibil în ele.

Poliţia descrie situaţia drept „o acţiune cu vădit caracter terorist„. Acheta porneşte pe această bază.

O fotografie a fost făcută imediat după împuşcături, de ghidul unui grup de turişti chinezi. Suspectul este pus la pământ şi încercuit de patru militari.

(w620) Atac la Lu

ACTUALIZARE 12.30 Conform șefului poliției din Paris, se pare că atacatorul a acționat singur, însă o a doua persoană a fost reținută, din cauza comportamentului suspect.

Un bărbat, înarmat cel puțin cu o macetă, s-a aruncat vineri asupra polițiștilor și militarilor aflați lângă Muzeul Luvru, „proferând amenințări” și strigând „Allah Akbar”, a declarat șeful poliției.

Echipa de geniști sosită la fața locului nu a găsit materiale explozive în rucsacul pe care agresorul l-a avut asupra sa.

Bărbatul care purta un rucsac s-ar fi apropiat de militari, a scos un cuțit și a vrut să-i atace. Unul dintre soldați a deschis focul. Agresorul a fost rănit grav. Militarul se afla într-o misiune de patrulare în cadrul operațiunii Sentinelle, împreună cu alți doi soldați.

Autoritățile au izolat cartierul și  au evacuat muzeul.

„Eveniment grav de securitate publică în curs de desfășurare la Paris în zona Luvrului, prioritate la intervenție a forțelor de securitate și de urgență”, a transmis pe Twitter Ministerul francez de Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite