Incident la metroul bucureştean. Un călător a fost rănit, după ce a fost prins între uşile trenului

9 octombrie 2019, 18:14

Incidentul a avut loc în această după amiază, în jurul orei 16.00 , la stația de metrou 1 Mai.

Bărbatul voia să urce într-un vagon, însă ușile s-au închis și i-au prins piciorul. Trenul s-a pus în mișcare și l-a târât pe pasager câțiva metri, de-a lungul peronului.

Bărbatul s-a lovit și de oglinda aflată la capătul platformei, înainte de intrarea în tunel. Niciunul dintre mecanicii garniturii nu a văzut ce s-a întâmplat.

Urletele disperate ale acestuia au atras atenția călătorilor, care au apăsat butonul de alarmă. Iar conductorii au acționat sistemul de frânare de urgență.

Au fost alertați și salvatorii de la SMURD, însă bărbatul a refuzat să fie spitalizat. A primit îngrijiri medicale la fața locului, iar apoi a părăsit stația de metrou pe propriile picioare.

În comunicatul transmis presei, Metrorex informează că „Un călător a forțat intrarea în trenul care se deplasa în direcția Străulești, după anunțul de închidere a ușilor. Piciorul acestuia a fost prins între ușile trenului care a plecat din statie, călătorul fiind lovit de oglinda de pe peron.

Pasagerii din tren au apăsat butonul de alarmă, echipa de conducere a trenului acționând sistemul de frânare de urgență.

Personalul de conducere a trenului a anunțat echipele de salvare, însă persoana respectivă a refuzat primul ajutor, părăsind pe propriile picioare incinta metroului„, se arată în comunicatul Metrorex .

Metrorex anunţă că va deschide o anchetă cu privire la cauzele care au condus la acest incident, iar persoanele vinovate vor fi sancționate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, atât mecanicul de tren, cât și asistentul, riscă să fie sancționați de conducerea Metrorex.

„Regretăm incidentul și insistăm ca regulile de călătorie cu metroul să fie respectate pentru siguranța circulației și a pasagerilor”, se precizează în finalul comunicatului Metrorex.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite