Incident la Londra. Un bărbat care avea asupra lui arme albe a fost arestat

27 aprilie 2017, 17:02

ACTUALIZARE 18:30 Bărbatul arestat la Londra este suspectat de ‘pregătire şi instigare la acţiuni teroriste’, relatează Reuters.

ACTUALIZARE 17:22 La locul incidentului au sosit forțe de ordine suplimentare. Presa britanică relatează că pe Whitehall, arteră din centrul Londrei unde se află sediile mai multor ministere, sunt poliţişti înarmaţi. Zona a fost izolată.

Poliţia britanică a arestat un bărbat în apropiere de Downing Street 10, reşedinţa oficială a premierului Theresa May.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic, Theresa May, a declarat că aceasta nu se afla la Downing Street 10 în momentul incidentului

Într-o fotografie a agenției Reuters apare un bărbat cu barbă, ten închis la culoare, îmbrăcat în negru și care are o mână bandajată.

ORA 17.00 Este din nou alertă la Londra. În zona Westminster s-au înregistrat mai multe focuri de armă.

Un suspect a fost reţinut de poliţie. Forţele de ordine au găsit asupra bărbatului mai multe cuţite. Nu există victime.

Anglia este în stare de alertă în urma ultimelor atacuri teroriste. În zona incidentului se aflau numeroşi poliţişti înarmaţi.

(w500) Suspect re

(w500) Londra

Incidentul a avut loc în apropierea mai multor ministere şi a clădirii Parlamentului, în aceeaşi zonă unde a avut loc atentatul din 22 martie. Șase persoane au murit în urma atacului, între care și românca Andreea Cristea. Un britanic  radicalizat şi convertit la islam a intrat cu SUV-ul într-un grup de oameni. Apoi a înjunghiat mortal un poliţist în faţa parlamentului.

Andreea Cristea a fost lovită în plin de maşina atacatorului şi aruncată peste parapet, în Tamisa. A căzut de la o înălţime de 6 metri în apa rece. Iubitul ei, Andrei Burnaz, a fost şi el rănit. Salvatorii l-au găsit întins pe caldarâm. Cei  doi români au fost internaţi de urgenţă în spital. Andreea a fost operată pe creier. Aparent, starea ei de sănătate se îmbunătățise, însă, în cele din urmă, medicii nu au mai putut să o salveze și a fost deconectată de la aparate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite